A Hamilton Health Sciences és a McMaster University kutatói szerint hat alapvető élelmiszertípus fogyasztásával jelentősen csökkenthető a kardiovaszkuláris betegségek kockázata.
Medical Online >> Emésztési zavarok asszisztensképzés
2022-05-25
A krónikus pancreatitis a parenchyma irreverzibilis pusztulásával, kötőszövet képződéssel és gyulladásos beszűrődésekkel járó állapot, amely legtöbbször fájdalommal jár és a pancreas funkció csökkenését okozza. A változó mértékű exokrin és endokrin elégtelenség szükségessé teszi az étrend személyre szabott módosítását a beteg állapotához mérten.
Az élelmi rostok és a „jó” bélbaktériumok önmagukban is kedvezően befolyásolják a bélrendszer egészségét. Kevésbé ismert az a tény, a bélbaktériumok is „szeretik” a rostban gazdag ételeket, így a bél mikrobiomja szempontjából sem mindegy, mennyi rostot fogyasztunk.
A vérnyomásértéket számos tényező (érzelmi, fizikai állapot, étkezés, alkoholfogyasztás, dohányzás, külső-belső hőmérséklet, a vizsgált személy testhelyzete, a kar alátámasztása stb.) befolyásolja, és a gyorsan változó érték gyakori tévedések forrása lehet.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?